torsdag 10 maj 2007

Storsmällen!

Natten till Valborg small det ordentligt i Austin. I den sista ordinarie matchen för säsongen möttes de två obesegrade lagen i TXRD, Putas del Fuego och Holy Rollers. Upplägget var det bästa tänkbara. Vinnaren skulle gå direkt vidare till Calvello Cup, medan det förlorande laget är tvugna att kämpa sig genom slutspelet om de ska ha en chans att ta guldet.

Inför en riktigt stor publik tar Holy Rollers omedelbart ledningen, om än med minsta möjliga marginal men i slutet av första kvarten går Putas med Chola i spetsen om. En ledning de håller en bit in i andra kvarten. Samma jam som Rollers återtog ledningen hände också det som inte fick hända. Sancha tappar ett hjul och inledningsvis ser det läskigt ut när sjukvårdarna stormar in och tar ut Sancha med rullstol, men det visar sig tack och lov att det inte var något allvarligt. I halvtid leder Rollers med 16-12 så poängen är låga. Men det är ett tight spel med mycket vilja från båda lagen.

I början av andra halvlek tar Rollers kommandot. Mycket tack vare ett lysande spel av nyförvärvet från TXRG, Sacrilicious. Hon visar framfötterna på ett föredömligt sätt och kommer vara en av de mest intressanta att titta närmare på framöver. Rollers håller matchen ut och drar som mest ifrån med tolv poäng. men när slutsignalen ljuder står det 33-26 till Holy Rollers som därmed är klara för Calvello Cup.

Den här matchen var den sista för Putas Chingona som flyttar till Alaska. Hon kommer inte ens vara med under slutspelet, vilket kommer slå hårt mot Putas. Efter säsongen kommer även Guera och sannolik Lotta Dinero lämna laget så det här var kanske sista chansen för Putas innan de är tvugna att falla tillbaka från toppen och istället ägna sig åt att bygga upp lagen på nytt med rookies.

Dagen efter matchen kungjorde även den gamla trotjänaren Lunatic att hon lämnar ligan. Hon insåg att det blev för tungt att både vara stjärna i Putas och nybliven mor. Hon komer bli saknad av många.

Men nu är det slutspel som gäller!

Inga kommentarer: