lördag 7 april 2007

Förra helgen...

Till slut kommer de då. Förra helgens resultat.
I Seattle gick publikfavoriterna Grave Danger på ytterligare en smäll när Trottle Rockets besegrade dem. Dock fick publiken sitt när hemmalaget Sockit Wenches slog de gästande Muñecas Muertas från Albuquerque.

Men de stora matcherna utspelade sig i rollerderbyns huvudstad Austin. Playland Skatepark var platsen där TXRG visade sig från sin bästa sida. Hot Rod Honeys mötte Hustlers i en oerhört fysisk match. Mer än en spelare gick i backen som en följd av det defiensiva spelet. Även om resultatet visade på en överlägsenhet för Honeys, så speglar det inte hela matchbilden. Det är först i den andra halvlek som Honeys drar ifrån Hustlers efter att det efter andra halvlekens första jam står 22-22. Men sen drar Honeys ifrån och slutresultatet blir 62 -37 till Hot Rod Honeys, som därmed i praktiken är klara för final.
Kvällens andra match på Playland var gick mellan TXRGs Honky Tonk Heartbreakers och de gästande The Tejanas från Alamo City Rollergirls. Under första halvlek utklassade Heartbreakers Tejanas stort, men gästerna mopsade upp sig under halvtidsvilan och spelade rätt jämt mot sina värdar under andra halvlek.

Om man istället valt att se matchen som gick av stapeln i Austin Convention Center så fick man se ett Putas Del Fuego som var ute efter att förnedra Rhinestone Cowgirls. Redan en och en halv vecka innan matchen gick Chola, från Putas, ut med att de kvällen innan matchen skulle avslöja sitt vapen i den psykologiska krigföringen. Och man kan lugnt säga att det inte var ett vapen som man kunde förvänta sig. Putas gick nämligen på krogen! De gick inte bara på krogen, de söp sig dessutom pruttfulla och visade upp det för hela världen genom att skriva knappt begripliga meddelanden på TXRDs Forum så sent som fem på söndagsmorgonen. Allt för att bevisa att de kan spöa skiten ur Rhinestones till och med när de lider av århundradets värsta baksmälla.
Det är ju lätt att tro att en sådan här plan kan gå i baklås. Men trots att det i början på matchen var uppenbart att Putas led av nattens bravader, stel åkning och låga poäng, så var matchen i deras händer. Visserligen fick Rhinestones till viss del skyla sig själva då de ofta hade svårt att hålla sig på plan, men i det stora hela var det en uppvisning från Putas sida. Rhinestones lyckades dock med en sak. Nämligen lägsta poäng tagna i halvtid någonsin i TXRDs historia, ett rekord de säkert inte är stolta över. Men till slut lyckades de ändå skrapa ihop 21 poäng. Det räckte visserligen inte långt mot Putas 49, men de klarade si ifrån rekordet med minst poäng i en hel match. Putas seger gör att upplägget för säsongens sista match(29/4) mellan Putas och Holy Rollers inte kunde vara mer intressant. Bägge lagen obesegrade och på topp. Men innan dess(15/4) är det Cherry Bombs som längtar efter att få visa vad de kan mot Hellcats.

Inga kommentarer: