lördag 28 april 2007

Slarv...

Så har vi slarvat igen och glömt rapportera om förra matchen hos TXRD. Vilket är synd eftersom det var en strålande match. Upplägget var att Cherry Bombs var tvugna att visa att de till slut tillhör toppen på ligan efter att sedan sina första matcher -05 bara setts som nykomlingarna. Men infös sista matchen hade de bara en vinst i ryggen. Hellcats å andra sidan ville visa att de efter mycket krångel, spelarövergångar och internkäbbel till slut är tillbaka i sin fornstora glans. De vann ju faktiskt det allra första Mästerskapet.

Men trots att Hellcats verkligen visade framfötterna så går de vidare till slutspelet med endast en vinst i ryggen. Fast det var på håret. När klockan visade på full tid var resutltatet 22-22. Därmed var vad som misstänks(statistiken över TXRD är ju lite bristfällig) vara det andra oavgjrda resultatet någonsin ett faktum och matchen gick till Sudden Death. En sudden death där Cherry Bombs fick revansh för den snöpliga förlusten mot Putas, som också den avgjordes med sudden.

Den här matchen och matchen mellan Cherrys och Putas har lett till en diskussion om hur man ska gå till väga vid oavgjorda resultat. Att som man gör nu, köra ett jam som inte går att blåsa av annat än av domaren till dess en jammer tar sin första poäng, ses av många som alltför slumpartat. Givetvis kommer inga regeländringar göras under säsongen -07, men vad som bestäms under speluppehållet senare i år får vi se. Det är inte omöjligt att säsongen -08 har en helt annan lösning än den vi ser idag. Det har bl.a. talats om att köra en enda lång jam som inte kan blåsas av, där flest poäng efter två minuter är vinnaren. Även en extra period har diskuterats. Men vi får som sagt se hur det ser ut när nästa säsong drar igång.