tisdag 20 mars 2007

Vad fan var det som hände i helgen?

Ok, nu när skribenten har kommit på rätt köl igen efter St. Patricks Day så är det dags för uppdatering av vad som hände under helgen i de matcher vi skrivit om i förväg.

Vi börjar i Austin där det hela började redan i torsdags med en returmatch mellan Renegade Rollergirls, från Phoenix/AZ, och TXRD Lonestar Rollergirls All-StarLag. Trots hårt motstånd stog det tidigt klart att det skulle bli ännu en seger för TXRD. Renegades kämpade på till sista sekund, men det faktuam att de står utan bana och ordentligaträningstider, tillsammans med att TXRD är den äldsta och mest vältrände ligan i landet, gjorde att upplösningen inte kunde bli någon annan än den väntade. Slutresultatet blev det tydliga 76 - 44. Men trots det var det i eftersnacket Mayhemily det talades mest om. Åter hade hon fått hakor att tappas med sin ofattbara snabbhet och skicklighet. Vi får hoppas att det dyker upp ordentliga träningsmöjligheter i Phoenix så nästa match blir med ett bättre tränat Renegade Rollergirls och dessutom på deras hemmaplan. Det är de definitivt värda.

Lördagen och St. Paddys bjöd Sacramento på en debutmatch för
Sacred City Derby Girls som tom mot Bakersfield Rollergirls i sin första match. Och det blev en riktigt lyckad tillställning där det debuterande hemmalaget vann med hela 114 - 54. Om ni vill se bilder, så ta en titt här.

När det sedan drog ihop sig till söndag var det äntligen dags för den stora begivenheten. Tillbaka i Austin var det dags för ytterligare en höjdarmatch. En riktigt tuff match mellan
Cherry Bombs och Holy Rollers. Bägge topptippade för säsongen men Cherrys med en förlust i bagaget. Roller å andra sidan siktar på ett Undefeated '07. Det blev också en jämn och spektakulär match med många minnesvärda närkamper och ett flertal spel som definitivt borde gå till rollerderbyhistorien. Men när slutsignalen ljöd var det åter Holy Rollers som stod som segrare med 41 - 35. Därmed är Cherrys chans att ta sig som direktkvalificerade till finalen definitivt körda. Däremot lever Rollers strävan efter ett Undefeated '07 definitivt kvar men de har regerande mästarna Putas del Fuego kvar innan det är dags för slutspel.
Även från den här matchen finns det lite bilder.

Inga kommentarer: