torsdag 29 mars 2007

Storhelg!


Kommande helg är en riktigt storhel för Rollerderbysupporters! Tre av usas absolut bästa ligor har matcher och det börjar redan på lördag i Seattle hos Rat City RollerGirls där Grave Danger och Throttle Rockets ryker ihop. Och om det inte skulle räcka så tar RCRGs Sockit Wenches mot Muñecas Muertas, Duke City Derbys Travel Team som hör hemma i Albuquerque. Det kommer bli en eftermiddag att minnas. Throttle Rockets kommer vara ute efter att ta sina första poäng för säsongen, de blev ju slagna av de tippade ligavinnarna Derby Liberation Front förra matchen. Men det kommer bli tufft de möter publikfavoriten Grave Danger, som vann sin första match och sannolikt inte vill göra sina supporters besvikna. Men matchen som alla kommer vänta på är givetvis när Sockit Wenches ska försvara Rat Citys heder. Eftersom RCRD vann Dust Devil '07 och är rankade som den absolut bästa Flat Track ligan i landet, så är det mycket heder som står på spel när de tar mot Mueñcas Muertas, som bara är rankade som nummer 11 i landet, även om det inte är Rat Citys All Starlag som ställer upp. Mueñcas Muertas kan å andra sida spela lugnt, de har inget favorittryck på sig och kan utan att förlora ansikten åka hem utan en vinst i bagaget.

På söndag brakar det loss i Austin. Bägge ligorna har match samtidigt, ett missöde som man ska försöka undvika till nästa år då det är tänkt att man ska koordinera sina spelscheman så man överlappar varandra så det bli roller derby varje helg under säsongen istället för som nu då det gärna krockar istället och Rollerderbyentusiaster får svårt att välja och bägge ligorna förlorar på det i antal åskådare.

För fans av doserad bana så kommer Rhinestone Cowgirls möta Putas del Fuego, och det är inte många som tror på Cowgirls. De regerande mästarna Putas har visat att de definitivt är att räkna med i år också, samtidigt som Cowgirls har gjort ett riktigt bottenår. Cowgirls har ingetning mer än sin ära att spela för samtidigt som Putas måste kämpa för att nå den eftertraktade direktkvalificeringen till finalen senare i år. Visserligen har Putas en match till innan slutspelet börjar, men då möter man Holy Rollers och det beräknas bli den absolut tuffaste matchen i år. Om Putas, som alla förhands tips lovar, vinner på söndag är det två obesegrade lag som möts 29/4. Vinner de inte på söndag har de visserligen fortfarande chansen om de vinner mot Rollers, men det är i dagsläget lite oklart om hur man räknar om två lag hamnar på samma poäng när ordinarie säsong är slut. Enligt vissa källor är det inbördes möte som räknas, enligt andra poängskillnad. Oberoende vilket kommer den matchen bli spännande. men vi får inte glömma bort söndagens match. Förhanssnacket talar som sagt om en utklassning och därmed också chansen att få se ytterligare en Wolverine. Wolverine är ett spel som Cowgirls börjat ta till som sista spel om poängskillnaden är för stor för att det sista spelet ska kunna spela någon roll för utgången av matchen. Spelet går ut på att alla spelare vid en given signal flyger på spelaren på motsvarande position i motståndarlaget! resultatet är givetvis ett ofantligt kaos som dessutom brukar betyda att spelarna på bänken också ger sig in i fighten och domarna i det närmaste får frispel! Oerhört underhållande är det minsta man kan säga.

För dem som gillar Flat Track kommer Austins andra liga Texas Rollergirls bjuda på kalas. Texas Rollergirls är från början en utbrytarliga ur TXRD(som på den tiden hette Big Girl Good Woman Productions). Man kör med Flat Track istället för Banked Track(doserad bana), men i övrigt är det inte mycket som skiljer. Till och med lagen är lika varandra, givetvis som en följd av att de från början var samma liga. De lag som spelar med TXRG är Hell Marys, Honky Tonk Heartbreakers, Hot Rod Honeys och Hustlers. De lag som tippas gå bäst i år är Hell Marys och Hot Rod Honeys. Det var också de som vann årets första matcher. TXRG kör två matcher på samma dag och kommer i år bjuda på en match där ett av ligans lag får möta en annan liga vid varje tillfälle i den här säsongen. på sändag är det Honky Tonk Heartbreakers som får möta Las Tejanas, Alamo City Rollergirls All Starlag från San Antonio. I den andra matchen så möter Hot Rod Honeys discodivorna i Hustlers. Hustlers räknas som ett "mittenlag" och kommer kunna sätts sig på tvären mot Honeys, men det mesta lutar ändå mot Honeys.


Resten av säsongen ser ut som följer.

6 Maj
HaRD Knocks(Houston Roller Derby, Houston, TX)vs Hotrod Honeys
Hell Marys vs Honky Tonk Heartbreakers

3 Juni
Special Ops(Assassination City Derby, Dallas, TX) vs Hustlers
Hell Marys vs Hotrod Honeys


1 Juli
DDD Travel Team(Dallas Derby Devils) vs Hell Marys
Hustlers vs Honky Tonk Heartbreakers

5 Augusti - Final!

Inga kommentarer: